donderdag, 1. december 2005 - 17:41

50 kg vuurwerk in beslag genomen

Westerbork

De politie heeft maandag 21 november aan De Noesten in Westerbork een partij van ongeveer 50 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen.Ook werd bij het onderzoek een partij van ruim 300 kg legaal vuurwerk aangetroffen, waarvoor geen vergunning was verleend.
<BR>Het onderzoek was door het Interregionaal Vuurwerkteam van Groningen, Fryslân en Drenthe opgestart naar aanleiding van binnengekomen informatie dat een vuurwerkdetaillist uit Westerbork illegaal vuurwerk zou verkopen.

Van de partij Chinese rollen, de zogenaamde 100.000 klappers, werden er 4 rollen onderschept in Winschoten en 3 rollen is Assen. Bij de man in Westerbork betrof het een doos 100.000 klapper, een doos lawinepijlen en een doos strijkers. Tegen de 43-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt voor het handelen in illegaal vuurwerk en het in bezit hebben van vuurwerk zonder vergunning. Het legale vuurwerk gaat terug naar de leverancier.

De politie waarschuwt nog eens met nadruk dat illegaal vuurwerk en met name lawinepijlen gevaarlijk en zelfs dodelijk kunnen zijn. In Drenthe heeft al eerder een dodelijk ongeval plaatsgevonden met het afsteken van dit soort vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):