donderdag, 24. november 2005 - 19:40

50.000 euro voor weeshuis voor meisjes in Kenia

Tientallen hardlopers uit (Noord-)Nederland namen een jaar geleden deel aan een marathon in Kenia. De start was in Malindi en de eindstreep was in Viriko getrokken. Na een ongekend zware krachtsinspanning onder on-Nederlandse omstandigheden - de temperatuur schommelde boven de veertig graden - werden enkele schoolgebouwen in gebruik genomen die dankzij de financiële bijdragen van lopers, supporters en sponsors zijn gerealiseerd.

Zo zamelden leerlingen van het Esdal College in Klazienaveen voor hun docent en deelnemer Peter Rolink maar liefst 15.000 euro in. Ook het Esdal College in Borger en samenwerkende scholen in de gemeente Stadskanaal waren succesvol actief voor de actie. ‘De beloning, een hartverwarmend ontvangst van de kinderen van Viriko in oranje Globerunners T-shirtjes, is een bijzondere herinnering’, vertelt voorzitter Hans Banus van de stichting Globerunners Child Support.’We hebben met z'n allen een geweldige prestatie geleverd.’

Niet al het ingezamelde geld is gebruikt voor het scholenproject in Viriko. De stichting heeft daarom besloten om het weeshuisproject voor meisjes van de stichting Jan Verkaart in Kenia financieel te onderdersteunen. Zondagmiddag 27 november wordt in Wonderwereld, Ruiten A Kanaal Noord 1 in Ter Apel een bijeenkomst gehouden voor lopers, supporters en sponsors. Jan Verkaart is persoonlijk aanwezig en vertelt met behulp van beelden over het weeshuis dat er nu werkelijk staat.

Zondagmiddag 27 november wordt om 15.30 uur de cheque overhandigd ter waarde van 50.000 euro.
Provincie:
Tag(s):