vrijdag, 18. maart 2005 - 1:35

6 Gewonden bij ongeval op Herkenbosserweg

Vlodrop

Bij een ongeval tussen twee personenauto’s, zijn donderdagavond 6 personen gewond geraakt. Even na 21:30 kreeg een Duitse personenauto met daarin drie jongens en een meisje, geen voorrang op de Herkenbosserweg ter hoogte van Vlodrop. Een auto afkomstig van de Klifsbergweg reed de Herkenbosserweg op. Deze wagen werd vol in de flank geraakt door de Duitse wagen die komende vanuit Roermond richting de grens reed. De Duitse jongeren in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar waren afkomstig uit Karken en Heinsberg.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De inzittenden van de Nederlandse wagen, een 38-jarige man uit Merkelbeek en een 42-jarige man uit Doenrade, moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Door de klap ging hun portier niet meer open. In totaal waren er drie brandweervoertuigen met bemanning aanwezig. Naast de Nederlandse ambulance waren er ook twee Duitse Notartzenwagens aanwezig. De zes slachtoffers zijn allemaal naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrijdag konden drie Duitse slachtoffers weer huiswaarts keren. Een Duitse jongen moet nog wegens een operatie aan zijn enkel in het ziekenhuis verblijven. Ook de twee Nederlandse mannen blijven voorlopig nog in het ziekenhuis. De politie zal onderzoek doen naar het ongeval en bekijkt of er alcohol in het spel is geweest. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):