zondag, 17. juli 2005 - 11:46

9000 Piraten-liefhebbers 'bezetten' Heracles stadion

Almelo

Ruim 9000 piratenliefhebbers waren zaterdagavond afgekomen op het eerste piratenfestival in Nederland gehouden in een stadion. Piratenavonden zijn momenteel HOT, en iedereen kwam aan z'n trekken van Henk Wijngaard tot Willeke Alberti, van Jan Smit tot Imca Marina. Maar er was er maar één die het stadion echt op z'n kop wist te krijgen, onze eigen Oost-Nederlandse zanger Jannes.

Het deed een beetje denken aan het Los-vast Kuip spektakel van Jan Rietman eind jaren tachtig. Een waslijst aan artiesten die één of twee liedjes zingen en dan weer de volgende, een hele avond lang.
Zaterdagavond tijdens het Giga piratenfestival leek het er bijna op. Maar nu in het Polmanstadion van Heracles in Almelo. Alle artiesten werden begeleid door het orkest van de koninklijke luchtmacht. Ruim 9000 liefhebbers waren er op af gekomen, niet uitverkocht maar volgens medeorganisator Erwin Groenhof toch genoeg belangstelling gezien de vakantie en het concurrerende spektakel 'de zwarte cross' in de achterhoek.

De echte fans stonden natuurlijk plat gedrukt tegen de hekken aan, digitaal fototoestel in de hand om hun favoriete artiest er op vast te leggen. Piraten boegbeeld en presentator Willy Oosterhuis was er om de zaak aan elkaar te praten en het publiek op te hitsen, en het ging hem goed af gezien de uitstekende sfeer. Het weer zat ook mee, aangename temperatuur en een blauwe hemel met zelfs een romantische laaghangende maan boven de rand van het stadion. Voor herhaling vatbaar, volgend jaar zomer dus.

tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):