woensdag, 16. maart 2005 - 8:17

A2 rondweg 's-Hertogenbosch in 2010 filevrij

Den Haag

Rijkswaterstaat start volgende maand met proeven met dynamische rijstrookmarkering op de A2 bij Rosmalen. Dynamische rijstrookmarkering is een instrument om de rijbaan flexibel te kunnen indelen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van lampjes in het wegdek die de witte markeringsstrepen vervangen.

Met één druk op de knop kan een markeringsstreep worden aan- of uitgezet. Doel van de proef, die loopt van april tot juli 2005, is te onderzoeken hoe de weggebruiker reageert op deze markering.

Een zogenoemde dagstrook op de rijbaan van de A2 richting Utrecht ter hoogte van de aansluiting Rosmalen dient als proeflocatie in Noord-Brabant. Deze dagstrook is in verband met de Wet Geluidhinder tussen 23.00 uur 07.00 uur gesloten voor het verkeer.

In verband met de voorbereidingen voor de proef voert Rijkswaterstaat medio maart wegwerkzaamheden uit op de A2 Rondweg ’s-Hertogenbosch richting Utrecht ter hoogte van de aansluiting Rosmalen. De toerit naar de A2 richting Utrecht in de aansluiting Rosmalen wordt meerdere nachten afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Rosmalen op de A59.

Kijk voor meer informatie over de A2 op www.a2denbosch.nl

©BON/Sjaak Bron: Min.V&W
Categorie:
Tag(s):