maandag, 4. juli 2005 - 15:40

Aan de kant koe!

Wie afgelopen zondagmiddag over de provinciale weg tussen Bolsward en Leeuwarden ter hoogt van Wommels reed, werd getuige van een wel zeer vreemd schouwspel. Een sliert volwassen mannen en vrouwen draafden door de weilanden tussen Kubaard en Wommels, koeien sprongen alle kanten op. Mannen en vrouwen sprongen in sloten en klommen er aan de overzijde weer uit en draafden richting de provinciale weg. Menig automobilist moet gedacht hebben waar zijn die nou mee bezig?

Nou het was de eerste (spontane) ‘Drekrace’ van enkele stamgasten van café ‘De Jimbar’ te Wommels. Sommige deelnemers wisten zondagochtend nog niet dat ze meededen, maar toen het idee eenmaal uitgedokterd was werden de vele stamgasten spontaan uit bed gebeld. Zij kregen de mededeling dat ze zich in kubaard moesten melden voor de Drekrace! Toen rond half vier alle deelnemers zich hadden verzameld, ging de race van start.

Het was de bedoeling dat iedere deelnemer in één rechte lijn van Kubaard naar Wommels moest draven. Daar moest een ieder via de jachthaven Wommels zien binnen te komen om vervolgens in café ‘De Jimbar’ te finishen. Dat alle deelnemers door alle sloten en vaarten baggerden was een grappig gezicht. Hendrik de Jong kwam als eerste aan bij de Jimbar, daar werden de deelnemers met de brandslang weer ontdaan van de drek. ©BON/foto’s: Jaring Rispens
Provincie:
Tag(s):