vrijdag, 14. oktober 2005 - 16:58

Aangehouden wegens mishandeling

Naar aanleiding van een gepleegde mishandeling op de Hoogelandseweg op 25 september jl. omstreeks 03.15 uur zijn in de afgelopen week vijf jongens aangehouden. De jongens variëren in leeftijd tussen 15 en 16 jaar oud en komen uit de gemeente Veere, Middelburg en Oost Souburg. Zij hebben hun aandeel in de mishandeling, waarbij ook letsel werd veroorzaakt bij de drie slachtoffers, bekend.

De politie Zeeland is de jongens op het spoor gekomen door verklaringen van diverse getuigen. Als reden voor de openlijke geweldpleging gaven alle verdachten op dat ‘het meedoen met de groep’ belangrijk was. Alle jongens zijn vandaag bij de Rechter Commissaris voorgeleid en hij heeft beslist dat vier van de vijf verdachten nog vast moeten blijven zitten in het huis van bewaring. Een verdachte, een 15-jarige Middelburger is in vrijheid gesteld.

De jeugdreclassering en de Raad voor Kinderbescherming zijn ingeschakeld. De jongens zullen t.z.t. door een rechter veroordeeld worden. De politie doet nog verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

© Bericht Politie
Provincie:
Tag(s):