donderdag, 30. juni 2005 - 14:52

Aanhouding na mishandeling

Almere

Een 31-jarige man uit Oldebroek heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. De Man was bezig met grondwerkzaamheden aan de Wipmolenweg, toen er een auto met hoge snelheid op de stoep aan kwam rijden. In overleg met de gemeente is daar een hek om heen geplaatst, waardoor het verkeer moet uitwijken.

Hij wilde de automobilist aanspreken op zijn eigen rijgedrag, maar de Oldebroeker moest naar eigen zeggen aan de kant springen, om een aanrijding te voorkomen.

Daarbij liet hij een zogenaamd stootijzer (een stuk gereedschap om stenen los te wrikken) vallen, dat vervolgens tegen de auto viel en uiteindelijk tegen het been van de man uit Oldebroek aankwam, die daardoor letsel opliep. De bestuurder remde en er ontstond een woordenwisseling, omdat de automobilist de man uit Oldebroek ervan verdacht het gereedschap met opzet tegen de auto te hebben aan gegooid.

De politie die inmiddels ter plaatse was, hield de man - een 49-jarige Almeerder - aan op verdenking van zware mishandeling. Dit mede na het opnemen van een aantal getuigenverklaringen. Na verhoor werd hij weer heengezonden.
Provincie:
Tag(s):