dinsdag, 22. februari 2005 - 10:58

Aanhouding na valse aangifte

Swifterbant

De politie Dronten heeft maandagmiddag nogal wat te doen gehad met een aangifte van een vernieling van een auto aan de Pofierstraat in Swifterbant. Een 21-jarige man uit Monster had aangegeven dat de wagen waarin hij reed schade had opgelopen en dat dit veroorzaakt zou moeten zijn door een andere auto. Na onderzoek bleek dat het om een valse aangifte ging.

Uit onderzoek van de politie werd duidelijk dat de schade aan de auto (eigendom van een familielid) veroorzaakt was door de bestuurder zelf en niet door een andere automobilist. De lezing van de aangever was dat een andere wagen de auto geraakt zou hebben met een trekhaak en de auto waarin de man uit Monster in gezeten had, meegesleept zou hebben richting de kruising met de Noordsingel. Dit had hij opgemerkt toen hij naar eigen zeggen de wagen geparkeerd had en even later terugkwam en de auto toen de nodige schade had.

Het werd echter duidelijk dat de man zelf gereden had en met zijn auto tegen een betonnen paal gereden was. Dit bekende hij na verhoor ook, waarop de man werd aangehouden voor het doen van een valse aangifte. Procesverbaal is opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):