donderdag, 3. februari 2005 - 15:02

Aanpak hennepkwekerijen

Utrecht

Acht organisaties hebben donderdag een overeenkomst om de thuisteelt van hennep in de gemeente Utrecht tegen te gaan gesloten. Gemeente Utrecht, politie, openbaar ministerie, woningcorporaties, energiebedrijf ENECO, Belastingdienst en de uitkeringsinstanties UWV en SVB leggen in twee overeenkomsten een sluitende aanpak vast om de bedrijfsmatige thuisteelt terug te dringen en henneptelers stevig aan te pakken.

De teelt is niet alleen strafbaar, maar ook gevaarlijk. Er ontstaat schade door waterlekkage en op jaarbasis ontstaan ertussen de vijf tot tien branden in woningen in de stad Utrecht door kortsluiting of oververhitting in de kwekerij. Het afgelopen jaar werden er 152 plantages ontmanteld.
De gemeente Utrecht voert de algemene regie over de samenwerking. De politie houdt zich bezig met het opsporen en het ontmantelen van de kwekerijen. Met de ondertekening gaat ook de campagne ‘Stop Wiet-thuisteelt!’ van start. Het is de eerste keer dat in Nederland de thuisteelt in zo'n brede samenwerking wordt aangepakt.

© BON / Foto: FBF Michael Mulder
Provincie:
Tag(s):