vrijdag, 2. december 2005 - 14:53

Aanpassingen TT-circuit Assen vorderen gestaag

Assen

De fraaie weersomstandigheden werken enorm mee tijdens de circuitaanpassingen van de Noordlus van het TT Circuit Assen. De werkzaamheden liggen perfect op schema. Nadat in de afgelopen weken is gewerkt aan de aanleg van de infrastructuur voor de nieuwe 7.000 half-verharde autoparkeerplaatsen aan de oostzijde van de Oude Noordlus (ter hoogte van Witterdiep, Madijk en Ossebroeken), zijn wederom een aantal bestaande stukken race-asfalt verwijderd
<BR>voor de nieuwe Noordlus.

Hiermee wordt het TT Circuit Assen in 2006 exact 4.555 meter lang en zal Valentino Rossi op 24 juni maar liefst 26 ronden rijden, dus 7 ronden méér actie en inhaalmanouvres dan tijdens de afgelopen 75e jubileum TT van Assen.

Zo werd na de startstreep het raceasfalt weg gefreesd en ter hoogte van de S-bocht ook het talud verplaatst. In de nieuwe situatie is er voor de flauwe rechts-links knik (S-bocht) geen plaats meer. Immers, vlak daarna moet de nieuwe Haarbocht door de coureurs worden aangesneden.

Direct na de pitboxen richting Haarbocht gaat de circuitloop en die van het talud van de nieuwe Haarbocht tribune (voorheen de Talud-, S-bocht- en Haarbos tribune) nu rechtdoor tot aan de nieuwe Haarbocht (die niet haaks wordt, maar een bocht van circa 100 graden heeft). Daarna krijgen de coureurs (recht voor de nieuwe Strubben tribune) een kort recht stuk van circa 140 meter voorgeschoteld tot aan de Madijk-bocht. Vervolgens moeten ze eenzelfde afstand (ca 150 meter) overbruggen voor de TT World tribune tot de Ossebroeken bocht, die bestaat uit twee doorlopende rechterbochten (met een klein recht stuk) die op de verlegde Strubben uitkomt.
Provincie:
Tag(s):