woensdag, 30. maart 2005 - 14:05

'Aanslagen op flitspalen'

Alblasserdam

Flitspalen en andere hulpmiddelen die de politie gebruikt om snelheidsovertreders te pakken, zijn de ergernis van veel weggebruikers zo bleek deze week in twee plaatsen in Nederland. In Alblasserdam heeft de politie dinsdagavond een 37-jarige man uit Ridderkerk aangehouden omdat hij een stukje gedroogde paardenmest voor de lens van een flitscamera had gehouden. De politie was die avond bezig met een snelheidscontrole. Een groep trimmers die langskwamen raapte een loper een stukje gedroogde paardenmest van de grond en hield dit voor de camera.

De politie dacht te zien dat de man een slaande beweging naar de camera maakte en ging erop af. De man werd aangesproken, hij had de mest voor de camera gedaan. Daarop werd hij aangehouden. Hij verklaarde de afgelopen tijd al meerdere keren geflitst te zijn, daar baalde hij van en zodoende kwam hij tot zijn daad. De man is proces-verbaal aangezegd.

In Valkenswaard liep het voor een 23-jarige Eindhovenaar slechter af toen hij woensdag rond 0.20 uur gewond geraakt toen hij op de Luikerweg met een explosief een flitspaal op wilde blazen. De paal bleef onbeschadigd maar van een vlakbij staande boom braken twee takken af en van een woning ging een ruit kapot. Getuigen zagen na de klap twee mannen en een vrouw. Eén van hen was gewond. Ze gingen er met een auto vandoor maar getuigen noteerden het kenteken. Even later bleek dat dezelfde auto op de Eindhovenseweg in Waalre tegen een andere wagen was gereden en daarna was verder gereden. Omdat één van de mannen gewond zou zijn, werden door de politie de ziekenhuizen bezocht. Op de parkeerplaats bij een ziekenhuis in Eindhoven stond de auto met daarbij een 22-jarige man uit Vessem. Hij werd aangehouden. In het ziekenhuis werden een 22-jarige Eindhovense vrouw en de 23-jarige man aangehouden. De man uit Vessem en de vrouw zijn in de cel gezet. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen. Hij had verwondingen aan de handen en in het gezicht. Hij is onder bewaking van de politie gesteld.

En natuurlijk heb je ook mensen die flitspalen waarderen. Langs de N9 de weg van Alkmaar richting Den Helder staat ter hoogte van t’Zand wel een hele mooie flitspaal. De flitspaal is op een kunstzinnige wijze beschilderd, dat wanneer je er langs rijdt zal denken (net als ik) hij doet het niet. Pas op! deze mooi fel gekleurde paal werkt als geen betere en dat is echt wel te begrijpen. ©BON
Provincie:
Tag(s):