donderdag, 31. maart 2005 - 12:23

Aantal bandenleveranciers blijft vooralsnog

De World Motor Sport Council (WMSC) heeft bekend gemaakt dat het tot 2008 geen veranderingen zal doorvoeren wat betreft het aantal bandenleveranciers. FIA president Max Mosley deed vorig jaar nog een voorstel om nog maar één bandenleverancier toe te laten tot de sport.

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft al eerder te kennen gegeven dat zij ondanks de regel zouden blijven. Michelin daarentegen heeft te kennen gegeven dat als de regel was doorgevoerd, zij hun positie zouden heroverwegen.

De baas van Michelin Motorsport, Pierre Dupasquier, heeft deze maand nog eens de positie van Michelin duidelijk gemaakt. "Michelin heeft het altijd duidelijk gemaakt dat het alleen zin heeft om deel te nemen aan motorsport als je je kan vergelijken met andere fabrikanten en kan bewijzen dat jouw banden een voordeel geven."

"Als er niet zo'n rivaliteit aanwezig zou zijn, dan zou onze aanwezigheid enkel gebaseerd zijn op een soort bescherming in plaats van competitie. Dat zou voor ons, of de teams, niet interessant zijn", zegt Dupasquier. Een aantal Formule 1 teams benaderde ons in 1999, toen er nog maar één bandenleverancier was. Dat weet ik nog al te goed."

Hoewel Max Mosley vorig jaar zei dat het idee van één bandenleverancier unaniem gesteund werd maakte de WMSC bekend dat de technische regels onveranderd blijven voor ten minste drie jaar. "De technische reglementen blijven onveranderd voor 2005, 2006 en 2007", zegt de verklaring. "Nochtans, een voorstel voor een verandering welke unaniem wordt gesteund door de teams, zal in overweging worden genomen door de WMSC."

"De huidige regel welke zegt dat er geen limiet is voor het aantal bandenleveranciers dat actief is in kampioenschap zal ongewijzigd blijven tot op zijn vroegst 2008."
Categorie:
Tag(s):