zaterdag, 26. november 2005 - 21:56

Aantal ongevallen door gladheid beperkt

Het aantal ongevallen dat vrijdagavond en nacht door de gladheid in de provincie Groningen heeft plaatsgevonden valt mee. De politie heeft assistentie verleend bij vijf ongevallen. Dat waren ongevallen waar flinke schade ontstond of een inzittende gewond raakte, meldt de politie zaterdag.

In Alteveer reed een 19-jarige automobilist uit Stadskanaal op de Tangerveldweg in een bocht rechtdoor en botste tegen een boom. Op de A7 bij Beerta gleed een auto in de sloot. De 29-jarige Duitse automobilist kwam met de schrik vrij. Op de Provincialeweg bij Godlinze botste een personenauto op een vluchtheuvel. Een 52-jarige inzittende uit ’t Zandt is met ernstige rugklachten naar het ziekenhuis gegaan. In Ten Boer kwam een bromfietser te vallen op het fietspad langs de Rijksweg. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Rijksweg N33 bij Holwierde raakte een vrachtauto in een slip. De 22-jarige chauffeur uit Uithuizermeeden kon niet voorkomen dat de oplegger nog net een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 45-jarige inwoner van Uithuizen, raakte. De combinatie kwam in de berm tot stilstand. Het bleef bij dit ongeval beperkt tot materiele schade.
Provincie:
Tag(s):