maandag, 19. december 2005 - 9:19

Aanvullende verzekering voor Alphense minima

Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn biedt inwoners met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm de mogelijkheid een collectieve basis- en aanvullende verzekering af te sluiten via Zorg & Zekerheid. Zij betalen dan met ingang van volgend jaar een maandpremie van 80,10 euro. Deze premie is voor een verzekering zonder eigen risico.

Voor de aanvullende premie betaalt de gemeente een bedrag van 10,50 euro per maand en de minima een eigen bijdrage van 10,75 euro per maand. Daarnaast komt deze doelgroep in aanmerking voor de zorgtoeslag. Uit een onderzoek door BS&F (Bestuur Strategie & Financieel Beleid, www.bsenf.nl) is Zorg & Zekerheid de goedkoopste aanbieder van een collectieve verzekering voor de minima. De gemeente en Zorg & Zekerheid ondertekenen het contact op 19 december a.s.

Per 1 januari 2006 wordt de ziektekostenverzekering vervangen door de zorgverzekering. Omdat de premie voor een basisverzekering hoger wordt dan de huidige ziektekostenverzekering, gaat de gemeente een collectieve verzekering afsluiten voor inwoners met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm. Door het afsluiten van deze collectieve verzekering is een korting van 10 procent op de basisverzekering bedongen, welke volledig ten goede komt aan de Alphense minima. Daarnaast kunnen deze minima tegen een gunstig tarief een aanvullende verzekering afsluiten.
Categorie:
Tag(s):