woensdag, 1. juni 2005 - 19:11

Aapjes kijken

Kerkrade

Woensdagmiddag vond de officiele opening plaats van het Gaja dierenpark in Kerkrade. Dit gebeurde door het onthullen van een standbeeld van een Giraffe door dhr. Nonneman (directeur Gajapark) en prinses Margriet. Na de onthulling was er nog een Afrikaanse dans te zien begeleid met afrikaanse muziek en kreeg de prinses samen met burgemeester Som van Kerkrade en gouverneur Van Voorst tot Voorst, een rondleiding door het nieuwe dierenpark. Het eerste dat in het nieuwe millenium werd gebouwd in Nederland, aldus een van de sprekers.

De meeste dieren moesten niets van dit bezoek weten en bleven dan ook liever binnen in de hokken. Een enkeling kwam nieuwsgierig naar buiten. In de apenpark liepen de doods-hoofdaapjes boven het gezelschap. Ze kropen van boom tot boom. En bekeken het bezoek van bovenaf. Een handje geven of een aai zat er helaas niet in. De diertjes durfden niet dichter bij het gezelschap.

Na de rondleiding ontving de prinses nog een pluche speelgoednijlpaard uit handen van 2 kinderen. Het cadeau was bestemd voor de pas geboren kleindochter van de prinses. Beladen met cadeaus vertrok het koninklijk gezelschap weer per helicopter, op weg naar een nieuwe opening, elders in het land.

© BON Tekst/foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):