maandag, 4. april 2005 - 9:06

ABCC sterk tijdens districtskampioensstrijd in Drachten en Hoorn

Apeldoorn

De boksers van de ABCC hebben het afgelopen weekend een uitstekend resultaat geboekt tijdens de gecombineerde kampioenschappen van de districten Oost, Noord en Noord Holland.

Zaterdagavond won middengewicht Matthias ten Heuw in Drachten door KO in de 4e ronde van Fawad Feisi (Albert Cuyp uit Amsterdam)

Ook in Drachten moest Peter Mullenberg het opnemen tegen de vechter Bas Genemans uit Hoorn, en tot ieders verbazing verloor de ABCC-er met een 2-1 jury, na eigenlijk vier ronden lang de partij volkomen onder controle te hebben gehad. Zeker in ronde 3 en 4 maakte Peter Mullenberg veel meer treffers dan zijn wat oudere opponent.

Zondag toog de ABCC-selectie naar Hoorn, waar Peter Mullenberg er geen gras overliet groeien; al in de 1e ronde moest tegenstander Rizoual in Enschede kennis maken met de ringbodem. Mullenberg domineerde en nadat de Twentenaar in ronde 4 nogmaals neerging gooide diens coach de handdoek ten teken van opgave.

Matthias ten Heuw hoefde zich niet om te kleden; hij won door walk over omdat zijn tegenstander werd afgekeurd door de ringarts.

Mark Halkus bokste zijn eerste wedstrijd en dat was meteen een finale in de junioren nieuwelingen klasse tot 75 kg, tegen de Amsterdammer Zamin Quorbani, die al 5 wedstrijden ervaring had.
De jonge bokser uit Twello bokste een goede eerste ronde, verloor de 2e ronde maar zette in de derde ronde alles op alles hetgeen voldoende was om een verdiende puntenoverwinning in de wacht te slepen. En de districtstitel !

In de zelfde gewichtsklasse, maar dan in de finale bij de senioren B boksers, moest Gijsbert Meijer het opnemen tegen de plaatselijke favoriet Raymond Swart. De ABCC-er liet zich niet van de wijs brengen door de furieus aanvallende en luid aangemoedigde thuisbokser, maar sprokkelde met technisch en tactisch zeer knap boksen een hele ruime puntenoverwinning bij elkaar, en daarmee het kampioenschap.
Een zeer sterke prestatie van Meijer die tegen deze ervaren en sterke tegenstander een van zijn beste wedstrijden bokste.

Zaterdag aanstaande vinden in Nijmegen de afsluitende finales plaats waar voor de ABCC Matthias ten Heuw, Peter Mullenberg, Natik Tomajev, Wendell Roche en natuurlijk Dimitri Serdjoek in actie komen die voor deze gelegenheid het op zal nemen tegen de regerend kampioen van Nederland in het halfzwaar Mohammed Uysal, die maar liefst 6 kilo meer op de schaal brengt dan de topper uit Enschede.
Provincie:
Tag(s):