dinsdag, 6. december 2005 - 23:38

AC Milan door als poulewinnaar

Net als PSV heeft ook AC Milan zich geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. De Rossoneri wonnen thuis met hangen en wurgen van Schalke 04, 3-2. Dat was genoeg om voor PSV te eindigen als groepswinnaar in Groep E.

Vooraf was de opdracht voor beide teams duidelijk. Winst was nodig om op eigen kracht de volgende ronde te bereiken. Schalke leek zich het meest van die eis doordrongen. In tegenstelling tot Milan zochten de Duitsers wel de aanval. Zoals zo vaak leverde die tactiek tegen de ploeg van trainer Carlo Ancelotti niets op. Ook Schalke kreeg het deksel op de neus. Een vrije trap van Andrea Pirlo plofte tegen de verhouding in binnen. Dat Schalke razendsnel weer langszij kwam, was niet meer dan verdiend. Lincoln schilderde een vrije trap op het hoofd van Christian Poulsen, die hard binnen kopte.

Na rust trapte Schalke echter wederom in de Milan-val. Het viel lekker aan, maar zag de thuisploeg scoren. Ditmaal was het Kaka die met een schuiver scoorde. Na die treffer moest de ploeg van trainer Ralf Ragnick wel aanvallen. Dat er daarom gevaar aan de andere kant zou onstaan, namen de Duitsers voor lief. Uit één van de counters werd het echter wel 1-3. Wederom was Kaka de schutter. Na die treffer was het duel gespeeld. Lincoln zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Schalke niet. De ploeg uit Glesenkirchen plaatste zich ondanks de nederlaag nog wel voor het UEFA Cup toernooi.
Categorie:
Tag(s):