donderdag, 7. april 2005 - 11:01

AC Milan met één been in halve finale

AC Milan heeft goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van de kwartfinale Champions League. De ploeg moest het opnemen tegen stadsgenoot Internazionale en won met 2-0. Eén van de twee goals kwam van het hoofd van Jaap Stam.

AC Milan begon met Clarence Seedorf en Jaap Stam in de basis. Bij Inter zal Andy van der Meyde op de bank, maar mocht negen minuten voor tijd invallen voor Cristiano Zanetti. Edgar Davids heeft onenigheid met de leiding van Inter en wil niet meer uitkomen voor de club.

Verrassend genoeg was AC Milan in de eerste helft de mindere ploeg. Inter heeft de eerste 45 minuten drie goede kansen gehad om op voorsprong te komen. Doelman Dida bracht knap de redding op de inzetten van Mihajlovic, Veron en Cruz. De Chileense spits en oud-Feyenoorder mocht weer eens meedoen, omdat Christian Vieri in een vormcrisis zit en Adriano ontbrak.

AC Milan leek de eerste helft blij te zijn met een 0-0, todat de ploeg een vrije trap kreeg. Pirlo krulde de bal goed voor doel en Jaap Stam knikte binnen. Onterecht kwam Milan op voorspring.

In de tweede helft leek Inter aangeslagen te zijn en had moeite met aanvallen. Andrei Shevchenko gooide in de 74e minuut de deur op slot door de 2-0 te scoren.

Van der Meyde was na zijn invalbeurt nog wel gevaarlijk, maar koon het verschil niet meer maken. AC Milan gaat met een comfortabele voorsprong de tweede wedstrijd in, waar zij de thuisspelende ploeg zijn.