donderdag, 11. augustus 2005 - 9:47

'Ach wat lief' Yindee voor het eerst buiten

Amsterdam

Donderdagmorgen om 11.00 uur was Yindee voor het eerst met haar moeder Thong Tai op het buitenperk te zien. En de kleine zorgde meteen voor een behoorlijke drukte bij het olifantenverblijf.
<BR>Meer dan 10.000 naamsuggesties hebben de olifantenverzorgers van Artis ontvangen voor het kleine olifantje. Samen met dieradoptant De Brauw Blackstone Westbroek hebben ze de naam Yindee uitgezocht, uit te spreken als Jindie. Yindee betekent geluk, welkom, gefeliciteerd in het Thais; een zeer toepasselijke naam voor deze pasgeboren Aziatische olifant.

Rond half 11 stonden er al dikke rijen mensen rondom het buitenverblijf van de olifanten. Iedereen wilde het kleintje even zien. En om 10 over elf stak er plotseling geen slurf door een van de schuif deuren. Moeder Thong Tai keek eerst of de kust veilige was en kwam toen met haar kalf naar buiten. Een zucht ging door het publiek,’ wat een schatje, ohhhh wat lief’.

De kleine meid liet zich wel horen. Om de haverklap klonk er getrompetter van de kleine, om geruststelling van mamma te vragen. En als je zo klein bent pas je natuurlijk nog prima onder de poten van je enorme moeder als je bang bent.

Vanaf vandaag, als de (weers)omstandigheden het toelaten, zijn moeder en dochter zoveel mogelijk buiten te zien. Staan ze binnen, dan gelden de gebruikelijke bezoektijden in de stallen: van 11.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur.
© BON
Provincie:
Tag(s):