dinsdag, 21. juni 2005 - 12:25

Achtervolging eindigt in centrum

Een achtervolging van een personenauto door de Politie Limburg Zuid afgelopen nacht die begon op de Urmonderbaan in Sittard, eindigde midden in het centrum van Maaseik. Daar kon de vluchtende automobilist met behulp van pepperspray worden overmeesterd.

Een politiepatrouille zag omstreeks 02.00 uur een auto voor een van de verkeerslichten op de Urmonderbaan stilstaan. Bij controle van het kenteken bleek dat de kentekenplaten op een inmiddels gesloopte auto thuis hoorden. Om de bestuurder hierover aan te spreken werd hem een stopteken gegeven. Hier gaf hij geen gevolg aan en reed er met hoge snelheid vandoor.

Er ontstond een achtervolging die via de A2 en de A76 naar België ging. Ter hoogte van Stein probeerde de vluchtauto de politiewagen te rammen. De achtervolging ging met hoge snelheid via Maasmechelen naar Maaseik. Daar reed de chauffeur zich in het centrum vast. Hij probeerde nog weg te rennen, maar dat was tevergeefse moeite. De man werd aangehouden.

Met toestemming van de Belgische politie werd de man meegenomen naar Nederland om daar te worden ingesloten in het politiebureau van Sittard voor nader onderzoek. Het betreft een 41-jarige inwoner van Maastricht. Hij bleek in ieder geval nog 448 dagen gevangenisstraf te hebben openstaan. De recherche doet verder onderzoek.

© BON Bericht Politie
Provincie:
Tag(s):