donderdag, 3. februari 2005 - 23:20

Actie voor peuters

Uithoorn

De gemeente Uithoorn moet flink bezuinigen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft bedacht om dit onder andere te doen op de peuterspeelzalen. Het college wil vanaf 2007 de subsidie van de peuterspeelzalen halveren en per 01-01-2006 moet er al één peuterspeelzaal gesloten worden. Daarom was het donderdag tijd voor actie!

Donderdagavond was er een raadsvergadering en hebben tientallen ouders met hun peuters zich verzameld bij het Gemeentehuis van Uithoorn. De raadsleden moesten door een haag van zingende kinderen met lampionnen het gemeentehuis betreden. Ook werden deze avond kleurplaten van de kinderen met daarop handtekeningen van de ouders overhandigd aan de burgemeester.

De Uithoornse Kinderopvang hoopt met deze actie bereikt te hebben dat de Raad zich nog eens zal buigen over de bezuinigingen. Jarenlang zijn er allerlei projecten geweest, met medewerking vanuit de gemeente, de overheid en basisscholen, om de peuteropvang te stimuleren. Als deze bezuinigingen echter doorgang zouden vinden, zou dit betekenen dat de peuteropvang voor veel mensen onbereikbaar wordt als gevolg van de betaalbaarheid (minder subsidie dus duurdere peuteropvang) en de bereikbaarheid (sluiting van een peuterspeelzaal).
©BON
Provincie:
Tag(s):