dinsdag, 22. november 2005 - 10:16

Actieweek Take Care

Urecht

Van 25 november tot en met 1 december, voorafgaand aan Wereld Aids Dag, organiseren homohoreca en homo-organisaties door heel Nederland activiteiten onder het motto Get real, hiv is ook hier! De boodschap van Take Care dit jaar is: Get real hiv is ook hier. Niet alleen in de grote stad of in een bepaalde scene. Ook onder vrienden, in de kroeg, op de sportvereniging. Dat hiv zo dichtbij voorkomt, willen we liever niet weten. Of we weten het niet. Of we weten niet hoe we daar mee om moeten gaan. Maar ieder jaar komen er weer enkele honderden mensen met hiv bij in Nederland. De actieweek Take Care wil bereiken dat homomannen – met en zonder hiv –prettig met elkaar kunnen omgaan. Bewust zijn van hiv is het begin. En voor wie denkt dat hiv in zijn omgeving niet voorkomt: Get real!

De actieweek Take Care – Living PositHiv wordt georganiseerd om hiv zichtbaar te maken in het homo-uitgaansleven. Take Care wil dat er over hiv gepraat wordt en zo de solidariteit tussen mannen met en zonder hiv vergroten. Op zoveel mogelijk plekken in Nederland. Take Care – Living PositHiv is een initiatief van Schorer in samenwerking met Hiv Vereniging Nederland, Aids Fonds en COC Nederland en vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats.

Tijdens de actieweek dragen vele homo-organisaties door het hele land de boodschap van Take Care uit. GGD’en, homohoreca, afdelingen van het COC en de HIV Vereniging en andere homo-organisaties doen mee. Veel locaties en feesten zijn tijdens de actieweek aangekleed met speciale Take Care-materialen, zoals posters, bierviltjes en T-shirts voor barpersoneel.

Daarnaast worden er overal in het land acties en activiteiten georganiseerd: van benefietavonden en bingo’s tot debatten en filmavonden. Ook gaan her en der actieteams op pad om het uitgaanspubliek direct aan te spreken.

Er zijn activiteiten in: Amsterdam, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Gemert, Groningen, Heerlen, Helmond, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Tilburg.
Provincie:
Tag(s):