zondag, 17. april 2005 - 12:55

Admirals beslissen met interception thriller Berlin Thunder

Amsterdam

De Amsterdam Admirals winnen opnieuw thuis in een strijd tegen Berlin Thunder die tot in de laatste minuut spannend bleef. Na een moeizame start, weten de Amdirals net als in de eerste thuiswedstrijd het duel met een interception te beslissen.

Na een moeizame start voor de Admirals, komt de uitploeg laat in het eerste kwart op voorsprong door een korte fieldgoal van 23 yards van kicker Kevin Miller. In eerste instantie weet de ploeg uit Amsterdam de aanval van Thunder af te stoppen, maar komt pas in het tweede kwart aan scoren. Kort voor rust weet Berlin Thunder hun voorsprong toch te vergroten en gaat met 3-6 de kleedkamer in.

Pas na de thee weten de Admirals tegengas te geven en komen sterk terug. Onder leiding van backup qauterback Kurt Kittner, die zoals gebruikelijk bij de Admirals alleen in het derde kwart aan spelen toe kwam, nam de thuisploeg het heft in handde en sloot het voorlaatste kwart af met 17-13.

Het laatste kwart was stuivertje wisselen, waarbij beide ploegen tot scoren kwamen. De Admirals toonde echter karakter en sloegen, na een zware pass interference overtreding van Berlin Thunder op receiver Ruvell Martin, met een mooie 16 yard pass op dezelfde Martin hard terug en kwamen met nog 1 minuut 46 te spelen met 31-27 op voorsprong. Door een interception met nog enkele seconden op de klok, verzekerden de Admirals zichzelf van de overwinning.