zondag, 29. mei 2005 - 19:34

Admirals in World Bowl

Amsterdam

De Amsterdam Admirals konden zondag een plaats in de World Bowl, de finale van de NFL Europe, veilig stellen. Daarvoor moesten de Amsterdammer wel winnen van de Hamburg Seadevils en moesten de Cologne Centurions verliezen van de Rhein Fire. Als dat zou lukken, dan zouden de Admirals zich voor het sinds 1995 plaatsen voor de World Bowl.

In de wetenschap dit seizoen in eigenhuis ongeslagen te zijn, begonnen de Amsterdam Admirals aan de misschien wel beslissende wedstrijd van het seizoen. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op voorsprong en zouden deze niet meer uit handen geven. De Admirals gingen met slechts 3 punten voor de kleedkamers in, maar zouden in het derde kwart de wedstrijd beslissen. De Seadevils wisten in het laatste kwart nog tot scoren te komen, maar konden daarmee niet dichterbij komen. De Admirals wonnen uiteindelijk met 21-10.

Met deze overwinnen zouden de Admirals zich wel eens kunnen kwalificeren voor de World Bowl. Dat zou voor het eerst sinds 1995 zijn, maar dan mochten de Cologne Centurions niet van Rhein Fire winnen. Rhein Fire was verrassend genoeg te sterk voor de ploeg uit Keule. Met een stand van 28-16 boekte de ploeg die laatste in de competitie staat zijn tweede overwinning.

Met de overwinning van Rhein Fire hebben de Amsterdammers zich gekwalificeerd voor de World Bowl XIII. 11 juni zullen de Admirals het in de finale op moeten nemen tegen Berlin Thunder.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):