maandag, 7. februari 2005 - 9:14

ADO wint cruciaal duel

Den Haag

ADO Den Haag heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In het eigen Zuiderpark stadion wist de Haagse equipe te winnen van naaste concurrent FC Den Bosch.

Ferry Bodde en de van Tottenham Hotspur gehuurde aanvaller, Edson scoorden voor de residentieclub. Vooral de goal van Edson was er een van grote schoonheid. Net een minuut in het veld maakte hij de voor ADO bevrijdende 2-0.
AZ blijft bovenin meedraaien. In Friesland wonnen de Alkmaarders met 1-3. Het duel ging lange tijd gelijk op. Stein Huysegems bracht de bezoekers op voorsprong. Verdediger Hansson bracht zijn Friese werkgever in de 77-ste minuut langszij. AZ bleek echter een maatje te groot voor Heerenveen. Sektiou en Lindenbergh bepaalden de eindstand op 1-3.