vrijdag, 8. april 2005 - 23:18

ADO wint degradatieduel van De Graafschap

ADO Den Haag heeft vrijdagavond een 2-0 overwinning geboekt op De Graafschap. Het duel wat gespeeld werd in het Zuiderpark en stond niet bol van de hoogtepunten. Het doelpunt van Roy Stroeve was wel van grote schoonheid. De aanvaller scoorde met de hak in de 18e minuut. Edson verdubbelde de score in de 69e minuut.

De beide ploegen bezorgden de toeschouwers een saai duel. Vooral De Graafschap speelde ver onder de maat. Pas na een uur spelen werden De Superboeren voor de eerste keer gevaarlijk. ADO deed het ietsje beter, maar ook van ADO was het spel soms niet om aan te zien.

In de 18e minuut vond een misverstand plaats tussen Glen Loovens en Sven Vandenbroeck. ADO-er Wesley Verhoek kon de bal oppikken en zette voor. Stroeve werkte de bal met de hak achter doelman Van Fessem.

Edson besliste uiteindelijk het duel. Jamie Smith kwam voorbij aan verdediger Robbemond en schoot op doel. De bal ging via Van Fessem en de lat terug in het veld en Edson kon simpel intikken.

Door deze zege klom ADO naar de veertiende plek in de Holland Casino Eredivsie. De Graafschap blijft op een voorlaatste plek staan en krijgt langzaam aan de hete adem van FC Den Bosch in zijn nek. Den Bosch staat zes punten achter, maar moet nog een wedstrijd spelen.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):