woensdag, 7. december 2005 - 9:05

Adriaanse verliest, Liverpool groepswinnaar

Co Adriaasne heeft vanavond een forse tik geïncasseerd in groep H van de Champions League. Zijn FC Porto kwam uit bij Artmedia Bratislava niet verder dan 0-0 en komt daardoor na de winterstop niet meer in actie op welk Europees niveau dan ook.

In Slowakije waren de weersomstandigheden bar en boos. De hele dag was de regen met bakken uit de lucht komen vallen, wat het veld niet ten goede kwam. Artmedia en Porto bestreden elkaar in een modderpoel en dat was bepaald niet gunstig voor de Portugezen. Die kwamen nooit in hun ritme en mochten nog van geluk spreken dat ze een punt veroverden.

De Slowaken verprutsten kans op kans. Vlak voor het einde zag Ales Urbanek zelfs lijdzaam toe hoe de bal vlak voor de doellijn bleef steken in de blubber. De troostprijs mocht er echter zijn voor de thuisploeg. Artmedia plaatste zich voor UEFA Cup.

Dankzij het resultaat in Slowakijke schreef Glasgow Rangers geschiedenis. Omdat het thuis Internazionale op 1-1 wist te houden, plaatste het zich als eerste Schotse ploeg in de geschiedenis voor de tweede ronde van de Champions League. Dat had het mede te danken aan Inter, dat aantrad met een veredeld tweede elftal om zich te sparen voor de derby tegen AC Milan van komend weekeinde.

Ondanks dat kwamen de gasten wel op voorsprong. Adriano kopte een corner achter doelman Ronald Waterreus. Aan het einde van de eerste helft maakte Peter Lovenkrands die achterstand ongedaan. Het was genoeg voor Rangers om via Europa de miserabele competitieprestaties even naar de achtergrond te drukken en manager Alex McLeish in het zadel te houden.

Groep F

De kaarten in Groep F waren vorige week al geschud. Olympique Lyon was toen groepswinnaar geworden en Real Madrid ging als nummer twee verder in het kampioenenbal. Ook het UEFA Cup-ticket was al vergeven aan Rosenborg BK. In de wedstrijden van vanavond stond dan ook slechts de eer nog op het spel.

Het bracht zowel Olympique Lyon als Real Madrid er toe om met B-ploegen aan te treden. Dat ging de Fransen een stuk beter af dan de Spanjaarden. Lyon won met de tweede keus thuis van Rosenborg BK met 2-1. De treffers van Lyon kwamen op naam van de 17-jarige debutant Karim Benzema en Fred. De Braziliaan scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer, nadat eerder Braaten de achterstand ongedaan had gemaakt.

Madrid ging in Griekenland de bietenbrug wel op. Het reserve-elftal kwam nog op voorsprong dankzij een goal van Sergio Ramos, maar zag Olympiakos via doelpunten van Bulut en Rivaldo langszij komen.

Groep G

Liverpool heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Het hield Chelsea thuis op 0-0 en veroverde daardoor een voorkeursbehandeling bij de aanstaande loting. Veel te beleven viel er vanavond nauwelijks op Anfield Road. Slechts de lichte onvlambaarheid bij veel spelers viel op in het verder armzalige duel. In totaal vielen er maar vijf kansen te noteren. De beste mogelijkheid was voor Arjen Robben, die met een volley het zijnet raakte.

Een verrassing viel er te noteren bij Real Betis Sevilla-Anderlecht. De Belgen wonnen na twaalf achtereenvolgdende verliespartijen in Champions League eindelijk weer eens. Een doelpunt van Vincent Kompany besliste het treffen om des keizers baard, want Betis was al verzekerd van UEFA CUpvoetbal en Anderlecht was al lang en breed uitgeschakeld.
Categorie:
Tag(s):