zaterdag, 29. oktober 2005 - 12:53

‘Brandveiligheid detentiecentrum Roermond niet optimaal’

Roermond

De brandveiligheid van het detentiecentrum in Roermond is volgens brandweercommandant Kloosterman niet optimaal. Zowel de brandweercommandant als burgemeester Henk van Beers zeggen dit tegenover de Limburgse kranten zaterdag. Volgens de brandweer ontbeert de oude gevangenis een alarminstallatie die de meldkamer alarmeert bij brand of hevige rookontwikkeling.

Daarnaast kunnen ook de cellen niet tegelijk worden geopend. De burgemeester en brandweer hebben aanstaande maandag overleg over de brandveiligheid van de oude gevangenis in de binnenstad van Roermond.

De gevangenis werd als detentiecentrum van vooral bolletjesslikkers in 2002 in gebruik genomen. Vorig jaar mei brak er brand uit in de gevangenis, waarop alle gevangenen naar de luchtplaats werden verplaatst. Hierbij raakte toen een bewaarder lichtgewond.

Volgens Kloosterman heeft het ministerie van Justitie voor een beperkt veiligheidsniveau gekozen, vanwege financiële overwegingen. De bedoeling was dat het detentiecentrum voor de bolletjesslikkers anderhalf jaar in gebruik zou zijn. Die termijn is tot nu toe een paar keer verlengd. ‘Als bekend was dat het detentiecentrum langer in gebruik zou zijn dan die periode van 1,5 jaar, dan zou er vanuit de brandweer geen toestemming zijn gegeven vanwege de brandveiligheid’, laat Kloosterman weten.
Provincie:
Tag(s):