woensdag, 30. maart 2005 - 18:03

‘Burst-upgum om je borsten te vergroten’

Amsterdam

Een kauwgom waarvan de makers zeggen dat het de grootte, vorm en stevigheid van je borsten vergroot blijkt een groot succes in Japan te zijn. B2Up de producent van de Burst-Up kauwgom deelt de kauwgom nog meer werkingen toe.

Als je vier keer per dag deze kauwgom gebruikt zou dat goed zijn voor je bloedsomloop, stress verminderen en ‘last but not least’ de ouderdom vertragen. In de kauwgom zit een extract van de Pueraria mirifica ook wel Kwao Krua genoemd, deze plantensoort die alleen in Thailand en Birma voorkomt zou geneeskrachtige werkingen hebben. Theoretisch zou het de spiertoestand in je lichaam stevig houden. Oude bergvolkeren in Thailand gebruiken het al sinds mensenheugenis als medicijn. In de wortels van de plant zitten diverse werkzame stoffen zoals Phytoestrogeen, waarvan de werking lijkt op het vrouwelijk hormoon Oestrogeen, Miroestrol en Deoxymiroestrol.

B2Up schrijft de werking van de kauwgom toe aan de laatste twee stoffen gecombineerd met een derde stof Phytooestrogeen Isoflavoon. Volgens tests uitgevoerd door de Thaise Chulalongkorn Universiteit zou het de omvang van de borsten met 80 % (!) vergroten. Tests met de kauwgom in Engeland hebben uitgewezen dat het gebruik een zeer weldadige uitwerking heeft op de borsten, huid en het haar van de gebruiker.

Voor mensen die niet van kauwgom houden worden de werkzame stoffen ook in pillen en thee verkocht.

Claire Williamson, van het Britse Voedingscentrum is sceptisch over de werking van de kauwgom. Volgens haar zou het kunnen dat de stoffen positieve invloed hebben op problemen tijdens de menopauze, en het risico op hartziektes kleiner maken. ‘Maar’ zo zegt Caire ‘deze stoffen zijn lang niet zo werkzaam als bijvoorbeeld Soja. En je moet het je leven lang innemen om er voordeel van te hebben. Helaas is het gebruik van de kauwgom nog niet uitgebreid getest dus kan er over de werking op lange termijn nog niet veel over gezegd worden. Het zou dus goed kunnen dat het uiteindelijk op niets uitdraait’.
© BON / Miranda van der SlootBron: BBC News- world edition
Categorie:
Tag(s):