dinsdag, 26. juli 2005 - 0:11

‘DE 8 UREN VAN AMSTERDAM’ TIJDENS KARTRAI

Amsterdam

Tijdens de KartRAI, die van vrijdag 5 tot en met zondag 21 augustus in Amsterdam RAI wordt gehouden, zal onder de naam ‘De 8 Uren van Amsterdam’ een grote lange afstandswedstrijd worden gehouden. De endurance race wordt gehouden op dinsdag 16 augustus en deelname staat open voor teams van minimaal zes en maximaal tien deelnemers.

Tussen 15 en 23 uur gaan deze formaties de baan op voor ‘De 8 Uren van Amsterdam’, een heuse endurance race. Een spektakel inclusief formatieronden achter een pace-car (‘pace-kart’), een ‘vliegende start’, spectaculaire rijderswissels, tankstops, teamstrategieën en natuurlijk de jacht op de koppositie en snelle rondetijden. Uiteraard wordt er, net als bij de Formule 1, gewerkt met gechronometreerde trainingen vooraf, aan de hand waarvan de startposities voor de verschillende teams worden bepaald. Inschrijving voor ‘De 8 Uren van Amsterdam’ staat vrij voor iedereen en kost per team 1.000 euro. Aanmelden kan tot en met woensdag 10 augustus via een deelname-formulier dat kan worden gedownload vanaf www.kartrai.nl.


456.960 kilometer
Op de recordbaan van de KartRAI kan van 5 tot en met 21 augustus maximaal in totaal 456.960 kilometer worden gereden. Dat is ruim elf keer de omtrek van de wereld.
De baan van de KartRAI, die door zeven hallen van Amsterdam RAI loopt, is met 1,6 kilometer de langste indoor kartbaan van de wereld en de kilometercapaciteit wordt mede bepaald door de continue beschikbaarheid van honderd karts. Daardoor kunnen er elk uur tweehonderd heats worden aangeboden. “Als we uitgaan van zeven rondes per heat, tweehonderd heats per uur en dat twaalf uur per dag maal de 17 dagen dat de KartRAI duurt, kom je aan een totaal aantal kilometers van 456.960. Dat is ruim elf keer de wereld rond, maar bijvoorbeeld ook ver voorbij de maan. De afstand van Amsterdam tot de maan is 384.400 kilometer,� aldus Sander Nieuwenhuizen, Senior Product Manager bij Amsterdam RAI.


Openingstijden
De KartRAI gaat van start op vrijdag 5 augustus en is vanaf dan elke dag voor het publiek geopend van 11 tot 23 uur. Van 17 tot 20 uur is de baan tevens beschikbaar voor arrangementen en speciale reserveringen. De toegang tot het evenement is gratis.

Een heat van een kwartier op de grootste kartbaan van de wereld kost € 25, van maandag tot en met donderdag geldt tussen 12 en 14 uur een dalurentarief
van € 22,50. Karten op de KartRAI is toegestaan voor personen van 16 jaar en ouder.

Voor jeugd, van 8 tot en met 15 jaar, is er van maandag tot en met donderdag elke ochtend van 11 tot 12 uur gelegenheid om de baan op te gaan voor het speciale tarief van € 12,50.
Categorie:
Tag(s):