zaterdag, 29. oktober 2005 - 14:03

‘Durf jij deze uitdaging aan’

Leeuwarden

‘Vind jij het leven ook één grote leerschool? Dan bij jij de persoon die wij zoeken.’ Met deze woorden roept Iederwijsschool Leeuwarden mensen op te solliciteren naar de functie van begeleider op de eerste Iederwijsschool van Friesland die in september 2005 van start is gegaan.

Aan de Boerhaavestraat 30 in Leeuwarden is sinds 5 september de Iederwijsschool Leeuwarden gevestigd. Iederwijs heeft altijd volop in het nieuws gestaan vanwege de onorthodoxe wijze waarop wordt lesgegeven: leerlingen bepalen zelf het leerproces en het tempo. Ze bepalen samen met de leerkrachten - op een Iederwijsschool begeleiders genoemd - op sociocratische wijze hoe de school vorm wordt gegeven. In de praktijk blijkt dat Iederwijs leerlingen zich hiermee ontwikkelen tot flexibele en gemotiveerde mensen.

Momenteel zijn er 12 leerlingen op school in de leeftijd van 5-15 jaar en is er een vast team van 4 begeleiders aangesteld. Omdat ze wel versterking kunnen gebruiken, zijn de kinderen en hun begeleiders op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde begeleiders en invalbegeleiders. Een onderwijsbevoegdheid is niet voor alle begeleiders noodzakelijk. Wel moet je achter het Iederwijsconcept staan , creatief zijn in denken en doen, kinderen kunnen coachen, om kunnen gaan met kinderen van verschillende leeftijden, kinderen helpen antwoorden te vinden op al hun vragen.

Voor meer informatie: zie www.iederwijsleeuwarden.nl of mail naar info@iederwijsleeuwarden.nl of bel Katinka Zomerschoe 058-2151550
Provincie:
Tag(s):