woensdag, 19. januari 2005 - 22:01

‘Extra politie voor Limburg-Zuid’

Maastricht

De politie in de regio Limburg-Zuid zou er 200 mensen bij moeten krijgen om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dit meldt het NOS-journaal woensdagavond aan de hand van een onderzoek van de Tilburgse criminoloog C. Fijnaut. De resultaten van dit onderzoek, die eind februari worden gepresenteerd, komen voor het korps Limburg-Zuid op een gunstig moment. De politie in deze regio zou namelijk 100 mensen moeten inleveren.
<BR>Limburg-Zuid heeft de extra mankracht nodig, omdat de meeste aandacht nu uitgaat naar de bestrijding van de grensoverschrijdende (drugs)criminaliteit.

Zuid-Limburg heeft een grote aantrekkingskracht op drugstoeristen vanwege het liberale drugsbeleid. De regio kan dagelijks rekenen op 5000 drugstoeristen uit voornamelijk Duitsland, België en Frankrijk. De politie moet daarvoor een grensgebied van 220 km met België en Duitsland controleren. Een kwart van de aangehouden verdachten is afkomstig uit het buitenland. De aandacht voor de grensoverschrijdende criminaliteit drukt een zware stempel op het korps. Hierdoor is er minder aandacht voor andere politietaken zoals het optreden tegen verkeersovertredingen. De politie kan de aandacht echter niet laten verslappen, want dan zal het drugstoerisme alleen maar toenemen. Nu hebben de twee grootste steden, Heerlen en Maastricht, het drugstoerisme en de uitwassen daarvan onder controle. © BON/foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):