maandag, 29. augustus 2005 - 16:40

‘Glenn, dit is jouw dag’

Venlo

Glenn Corneille heeft maandagmiddag zijn laatste rustplaats gevonden op de algemene begraafplaats van Venlo aan de Hulsterweg. Na een uitgebreide uitvaartdienst volgde vanuit de St. Martinuskerk in het centrum de laatste rit van de Venlose muzikant door zijn stad.

Rond 11.30 uur maandagochtend werd de kist van Glenn de kerk aan de Grote Kerkstraat binnengedragen in aanwezigheid van zijn familie. Buiten stonden velen toe te kijken. Van 12.00 uur tot 13.30 was er voor bekenden en dierbaren de gelegenheid om afscheid te nemen van Glenn, door in de kerk langs de baar te lopen. Onder hen de Venlose zanger Boris, bassist Jo Didderen en oud-directeur van de Maaspoort Math Schmeitz.

Rond 14.00 uur begon de uitvaartmis in een overvolle Martinuskerk. Naast lokale mensen uit de muziek en theaterwereld, waren er ook onder andere Lee Towers, Ben Cramer, Rene Froger en Tjeerd Oosterhuis.

Tijdens de dienst, die voor belangstellenden ook buiten was te volgen, nam de moeder van Glenn als eerste het woord. Ze zei dat de familie vandaag sterk moest zijn, want ‘Vandaag is het Glenn zijn dag. Wat morgen komt zie we dan wel weer’. Na haar toespraak volgde een luid applaus. Hierna nam Rene Froger het woord om Glenn nog een laatste maal toe te zingen.

Rond 15.30 liep de mis ten einde waarna het afscheid volgde op de begraafplaats.

© BON/Tekst en foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):