vrijdag, 25. maart 2005 - 12:33

‘Jong en Homo’

Zwolle

COC Zwolle organiseert vrijdag 1 april 2005 een themamiddag over het thema ‘Jong en Homo’. Tijdens de bijeenkomst wordt het officiële startsein gegeven voor het nieuwe café ExpresCjoC voor tienerjongeren. Verder discussiëren diverse betrokkenen over de vraag hoe de positie van holebi-jongeren (homo, lesbisch en biseksueel) zich ontwikkelt én hoe die kan worden verbeterd.

Aanwezig zijn onder meer: de Zwolse wethouder Peter Pot, COC Zwolle-voorzitter Richard Kuper, een vader van een lesbische tiener, voorlichters van COC Zwolle, een medewerker van het jongerenmagazine Expreszo, vertegenwoordigers van het Utrechtse project ‘Jong uit de Kast’ en mensen uit het onderwijs. Televisiepresentator Sipke Jan Bousema presenteert de middag. Meer dan 150 onderwijsinstellingen, jongerencentra en welzijnsorganisaties zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst, en aanmeldingen zijn nog steeds welkom, via info@coczwolle.nl.

Het mini-symposium begint om 14.00 uur en wordt om half vijf met een borrel afgesloten. Het café ExpresCjoC wordt om 15.00 uur officieel geopend.

Vanaf 1 april openen de deuren van COC Zwolle elke eerste vrijdagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.30 uur voor het café, bedoeld voor jongeren tot en met 19 jaar. Onderwijsinstellingen Deltion College, Landstede en Windesheim en de stichting Fonds de Trut hebben ExpresCjoC mede mogelijk gemaakt.

COC Zwolle is gevestigd aan de Kamperstraat 17 (8011LJ) in Zwolle. Op de website www.coczwolle.nl is alle informatie te vinden over ExpresCjoC. Via info@coczwolle.nl kunnen posters voor het café en uitnodigingen voor het mini-symposium worden opgevraagd.
Provincie:
Tag(s):