vrijdag, 18. november 2005 - 17:11

‘Kusjes van Trijntje’

Den Haag

‘Ik heb kusjes van Trijntje gehad’, roept een leerling uit groep 8 van bassisschool ‘Onze Wereld’ uit Den Haag. Trijntje Oosterhuis, Special Representative van Unicef Nederland, was vrijdagochtend in Den Haag aanwezig voor de landelijke aftrap van Unicef’s Nationale Spreekbeurtactie. Aan de actie, naar aanleiding van de internationale Dag van de Rechten van het Kind van aanstaande zondag, doen 1500 bassischolen door heel Nederland mee. Met de Nationale Spreekbeurtactie wil initiatiefnemer Unicef Nederland kinderen informeren over kinderrechten.

Vier Haagse meiden hielden vrijdag een spreekbeurt over het werk van Unicef en de Rechten van het Kind. De spreekbeurten waren de aftrap voor de nationale actie. Een beetje zenuwachtig waren ze vooraf toch wel, maar slaagden alle vier met vlag en wimpel.

Dit jaar staat de Internationale Dag van de Rechten van het Kind in het teken van het recht op onderwijs. Wereldwijd gaan 115 miljoen kinderen, waaronder 62 miljoen meisjes, niet naar de basisschool. Miljoenen meisjes die wel gaan, haken voortijdig af. Niet alleen zijzelf, maar ook hun families, kinderen en uiteindelijk hele landen ondervinden daarvan de negatieve economische groei.

Unicef wil de barrières die voor de meisjes worden opgeworpen wegnemen, zodat zij ook kunnen profiteren van beter onderwijs, net als de jongens.
Provincie:
Tag(s):