vrijdag, 14. januari 2005 - 14:15

“droge klompen cultuur� het lijkt wel OORLOG

Ronde Venen

Heli Holland voert al een tijd op verzoek van Fugro Ingenieurs uit Delft, vluchten uit met een helikopter boven de Nederlandse wateren om de dijken op te meten.Deze vluchten worden ook wel bestempeld als “droge klompen cultuur� en worden uitgevoerd om nog meer dijkdoorbraken van de gevoelige veendijken te voorkomen.

Na de dijkverschuiving in Wilnis in 2004 zijn de waterschappen wat meer gaan toezien op de kwaliteiten van de dijken alsmede de diepteligging en de eventuele afwijkingen.Vrijdag was het de beurt aan de Ronde Venen en het gebied Amsterdam-Amstelland. Inwoners konden getuige zijn van een laag hangende helikopter met grote armen aan de zijkant die worden gebruikt om via GSP en grondbakens de dijken in beeld te brengen. Daarnaast is de heli ook nog eens uitgerust met lasers en een satelliet verbinding.

Het lijkt wel "oorlog" zei een inwoner van Uithoorn toen hij zijn hondje uitliet, veel inwoners vroegen zich dan ook af wat de heli zo lang boven hun woonplaats kwam doen. Ook de politie kreeg wel wat belletjes te verduren, omdat de helikopter opvallend was door de uitrusting en lang boven de gebieden bleef hangen. Vanaf volgende week is Den Haag aan de beurt, dan zullen de ongeveer 70 dijken in de stad worden geïnspecteerd. ©BON
Provincie:
Tag(s):