woensdag, 27. april 2005 - 15:17

‘Oprutte’

Den Haag

Honderden studenten demonstreerden woensdagmiddag opnieuw tegen het beleid van staatssecretaris Mark Rutte. ‘Oprutte’ was de boodschap van de studenten aan de staatsecretaris. Al maanden voeren de studenten actie tegen het kabinetsbeleid om de studenten te dwingen op te schieten met hun studie. Eind februari bezetten de studenten het Maagdenhuis in Amsterdam om hun eisen kracht bij te zetten.

Afgezien van de VVD waren alle politieke partijen aanwezig bij de demonstratie. De PvdA, GroenLinks en SP lieten weten het met de studenten eens te zijn en de plannen van Rutte te willen wijzigen. Telkens wanneer Rutte de menigte wilde toespreken werd hij luidkeels uitgejouwd. Daardoor lukte het hem niet zijn boodschap naar de studenten over te brengen.

Studenten hebben genoeg van de plannen van staatssecretaris Rutte die een beperking wil leggen op de studieduur. Loopt je studietijd meer dan 5,5 jaar uit, dan gaat je collegegeld fors omhoog (met €4500,-). Staatssecretaris Rutte zegt het onderwijs van 'langzame studenten' niet meer te willen betalen.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):