woensdag, 10. augustus 2005 - 12:46

‘PreSail’: Spetterend maritiem evenement

Den Helder

Stichting Sail Den Helder organiseertin het weekend voorafgaande aan SAIL Amsterdam ene maritiem weekend. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus zal er in en rond attractiepark Cape Holland een feestelijke drukte heersen. Zo legt onder andere een internationale vloot zeilschepen aan. De vloot bestaat uit circa twintig jachten in de C-klasse met 185 trainees aan boord. Dit zijn jongeren uit diverse Europese landen die een zeilopleiding combineren met hun vakantie. Het bijzondere van dit bezoek is dat de schepen niet in de Buitenhaven blijven, maar afmeren in het Natte Dok van de oude Rijkswerf. Speciaal voor dit evenement legt de gemeentelijke Havendienst een nieuwe steiger aan.

In het kielzog van deze zeilschepen bezoekt ook een gezelschap van 35 klassieke scherpe jachten Den Helder. Dit zijn fraaie en kostbare zeilschepen waarvan sommige dateren uit het begin van de vorige eeuw. Zij meren af aan de kades rond Cape Holland en in de Museumhaven. In deze periode zal het Natte Dok van de Oude Rijkswerf ook worden gebruikt voor het vaarklaar maken van schepen van de Nederlandse deelnemers aan de Volvo Ocean Race.
Het verdere programma van deze 'PreSAIL' biedt nog meer leuke activiteiten. Zo is er op zaterdag een groot terras bij Dok 2, kunt u luisteren naar live shanty muziek, treedt de Sea Side Jazzband op, is er een feestavond in Studio 62 en kunt u heerlijk snuffelen op de avondmarkt. Cape Holland opent op zaterdagavond bovendien gratis een deel van het attractiepark. Ook de start van de zeilvloot ter hoogte van het Marinemuseum op zondag belooft spektakel. © BON - foto: Albert Vermeulen
Provincie:
Tag(s):