zaterdag, 23. april 2005 - 11:52

‘Prijsschieten’ op Natuurbrug Het Groene Woud

Oirschot

Zaterdag is door minister Peijs de eerste natuurbrug van Zuid-Nederland geopend. De minister maakte van de gelegenheid gebruik om bekend te maken dat er nog twee natuurbruggen over de A2 bij komen; een ten zuiden van Eindhoven en de andere in het Limburgse deel van de A2. Hiermee is een bedrag van 11,5 miljoen euro gemoeid. Bizar detail is echter dat er in de directe omgeving van de natuurbrug 36 jachthutten staan, waardoor de overtocht van de dieren een soort 'prijsschieten' wordt.

Natuurbrug nabij Oirschot ‘Het Groene Woud’ is met zijn 52 meter breed de grootste ecologische verbinding in Nederland. Met deze verbindende schakel tussen het Nationale Landschap Het Groene Woud krijgen reeën, dassen, marters, kleine zoogdieren, amfibieën en zelfs de grote grazers een veel groter leefgebied. Voorheen vielen veel van hen ten prooi aan het drukke verkeer op de A2. De Natuurburg werd officieel geopend door minister Peijs van Verkeer met de overhandiging van een levensgroot schilderij, gemaakt door de Wilhelminaschool uit Best, aan de (natuur)beheerder.

Afgelopen vrijdag reageerde de SP nog zeer verontwaardigd op de natuurbrug omdat in de directe omgeving daarvan 36 jachthutten staan. De oversteek van de dieren over de ‘De groene Wouden’ blijft dus een risicovolle onderneming. De jachthutten aan de kop en voet van de natuurbrug bieden nu een unieke mogelijkheid op passerend wild. Het lijkt een beetje op ‘prijsschieten’. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):