vrijdag, 2. september 2005 - 19:39

’t Veld Zelfportret’ in boekvorm

Roermond

De Swalmense fotograaf Peter Wijnands deelde vrijdagmiddag de eerste exemplaren uit van zijn portrettenreeks ’t Veld Zelfportret’. Tijdens dit project konden de bewoners van de Roermondse wijk ’t Veld zichzelf op de foto zetten in een tijdelijke portretstudio in hun woonwijk. In totaal hebben zo’n 400 wijkbewoners van dit initiatief gebruik gemaakt. Van een aantal foto’s werden grote billboards gemaakt die in de wijk stonden opgesteld. Een boek met portretten vormde de afsluiting van dit project.

Met deze reeks zelfportretten wil de Swalmense fotograaf de Roermondse wijk positief profileren. De wijk heeft de laatste jaren te kampen gehad met een slecht imago, door sociale achterstanden. Wethouder Tilman Schreurs prees Wijnands dan ook voor zijn sociale betrokkenheid bij de Roermondse volkswijk.

Het project mag een succes worden genoemd, aangezien de vele media-aandacht waaronder ook aandacht van de landelijke media. Een hoogtepunt vormt de tentoonstelling van veertien billboards op de Fotomanifestatie Noorderlicht 2005 in Groningen die aanstaande zaterdag geopend zal worden.

© BON/Tekst en foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):