zondag, 23. januari 2005 - 22:26

‘Zwevende’ keukenhulpjes

Amsterdam

Nieuw en revolutionair is het jongste keukensysteem van WMF. De naam is ‘active kitchen’. Een goede keuze, want de keuken wordt hiermee actiever gebruikt dan ooit. Pannen, vergiet en alle andere zaken die regelmatig in de weg staan, verdwijnen van het aanrecht. Alleen de pot of pan waar op dat moment in wordt gewerkt, staat op het werkblad. Het lijkt ‘magic’ maar blijkt techniek.

Een speciale profiellijst boven het aanrecht houdt bijvoorbeeld de au bain-marie schaal even bij het oor. Net zolang tot ook daar weer in wordt gekokkereld. Het resultaat is een altijd opgeruimd werkblad tijdens het koken. En er is nog meer…

Nieuw is ook de designgootsteen. Het gat in het aanrecht waar tot nu toe niemand aandacht voor had, is nu een juweeltje van multifunctioneel design. De zacht afgeronde uitsparing oogt meteen als een fijne werkkom. Maar het vernuft zit in het feit dat deze het WMF-vergiet exact omvat. Zo neemt ook het uitdruipende vergiet niet langer ruimte in op het aanrecht. In plaats daarvan staat deze te blinken in de uitlekkom naast de spoelbak. Het is de uitkomst van samenwerking tussen WMF en Franke, gerenommeerd specialist in roestvrijstaal.

‘active kitchen’ introduceert de profiellijst boven het aanrecht waarin – bijvoorbeeld – de greep van een roerkom ‘klikt’. Maar eigenlijk klikt al het keukengereedschap met de ‘active kitchen’. Zo kan de snijplank actief in horizontale positie aan de wand hangen. Na het koken en tijdens de afwas blijft de profiellijst actief. Afdrogen hoeft niet meer en het uitlekwater loopt vanzelf weg in de spoelbak.

Voor wie nog ruimte over heeft in de lijst is het een ideaal systeem van opbergen. Middels rekken, haken, bakjes, etcetera, krijgen alle mogelijke keukenhulpjes een plekje. En... de snijplank wordt in dit geval niet horizontaal maar verticaal opgehangen.

Er zijn zowel enkele als dubbele profiellijsten verkrijgbaar. Het systeem is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij edelstaal (18/10). Behalve schalen, vergiet, snijplank, opbergplank, afdruiprek, diverse bakjes en haken, zijn er ook accessoires verkrijgbaar als koffiefilterhouder en keukenrolhouder.

Richtlijn verkoopprijs: profiellijst vanaf € 38,- (40 cm), accessoires vanaf € 9,-.
Verkoop- en productinfo: WMF Nederland B.V., tel: +31 (0) 20.480.80.86 of kijk op www.wmf.nl

©BON/foto:trendpers
Categorie:
Tag(s):