zaterdag, 14. mei 2005 - 11:48

Afpersing Endstra was bekend bij politie

Amsterdam

Rechercheurs van de Amsterdamse politie waren op de hoogte van de afpersingspraktijken en mishandeling door Willem Holleeder van vastgoedmagnaat Willem Endstra. Dit hebben meerdere bronnen tegenover de Volkskrant bevestigd, meldt de krant zaterdag.

Endstra zou intensieve contacten hebben onderhouden met Amsterdamse rechercheurs van maart 2003 tot het begin van 2004 hierover. De zakenman was doodsbang voor oud-Heinekenontvoerder Holleeder. De gesprekken die hij met de politie had waren zelfs niet bekend bij zijn familie. Daarnaast bleek Holleeder tot in detail op de hoogte te zijn van het doen en laten van Endstra en zelfs zijn familie.

De Volkskrant meldt verder dat Willem Endstra waarschijnlijk tegenover de politie zijn verhaal wilde doen over zijn activiteiten als ‘bankier van de onderwereld’. Maar dan wilde hij wel de zekerheid hebben dat Holleeder voor een lange tijd achter de tralies verdween. De politie kon hem echter geen bescherming aanbieden.

Endstra werd een jaar geleden doodgeschoten op klaarlichte dag in Amsterdam. Dit gebeurde een dag nadat hij in het programma ‘Business Class’ van Harry Mens een interview had gegeven. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit.
Provincie:
Tag(s):