woensdag, 20. april 2005 - 10:45

Aftellen voor Mans begonnen

Enschede

Voor de populaire burgermeester Jan Mans van Enschede is het aftellen begonnen. Deze week staat volledig in het teken van afscheid nemen. Mans heeft op 9 april de 65-jarige leeftijd bereikt en MOET met pensioen, dit tegen zijn wil. Vanmorgen in Goedemorgen Nederland vertelde hij dat hij in een brief aan de koningin had gevraagd te mogen blijven maar hij kreeg geen reactie.

Mans is 11 jaar burgemeester van Enschede geweest en heeft het hier uitermate naar zijn zin gehad. Hij moet met pensioen maar geeft ruiterlijk toe hier erg van te balen. Hij wordt hierna nog een paar maanden vervangend burgermeester van Venlo en dan is het echt voorbij. Vanavond is er een receptie voor de gemeenteraadsleden. Vrijdag is er nog een laatste vergadering met het college van B & W, waarna 's middags tussen 15.30 en 18.00 de burgers afscheid van hem kunnen nemen in het stadhuis.
'S avonds is er dan in het muziekcentrum nog een groot feest voor genodigden. Alle afscheidsactiviteiten schijnen de gemeente € 100.000,= te gaan kosten. Woensdagochtend in het TV-programma Goedemorgen Nederland gaf hij toe in een brief aan de koningin zijn ontslag VERPLICHT! te hebben moeten indienen en heeft in dezelfde brief laten doorschemeren dat hij graag door wilde gaan, hij kreeg geen antwoord van Hare Majesteit.

© BON/tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):