dinsdag, 26. juli 2005 - 11:41

Agente gewond na aanrijding met verdachte

Bergambacht

Op dinsdag 26 juli vond, rond 03.05 uur, bij een witgoed-/ audiozaak aan de Hoofdstraat een snelkraak plaats. Een nog onbekende dader vernielde de ruit van de zaak, haalde enkele televisies uit de zaak, laadde deze in een auto en reed met gedoofde lichten weg. Getuigen belden de politie. Op de Burgemeester Uilkenstraat ontstond een frontale aanrijding tussen een aanrijdende politieauto en de vluchtauto.

De bestuurder van de politieauto kon niet meer op tijd reageren toen plotseling de donkere auto zonder verlichting voor hem opdook. Na de aanrijding sprong de dader uit zijn auto. De agent die de politieauto bestuurde zette onmiddellijk lopend de achtervolging op hem in.

Via de Raadhuisstraat ging hij naar een steegje bij de kerk waar hij het zicht op de dader verloor. Onmiddellijk werd een uitgebreide zoekactie ingesteld. Daarbij werden ook speurhonden ingezet. De zoekactie naar de dader bleef echter zonder resultaat. Een 33-jarige agente die in de aangereden politieauto zat werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De door de dader achtergelaten vluchtauto met buit, was in december 2003 in Leiden gestolen. De politie heeft het voertuig veilig gesteld. Vandaag gaat de politie verder met haar onderzoek.
Provincie:
Tag(s):