donderdag, 22. september 2005 - 11:16

AGOVV verrast Vitesse

De verrassing in de Gatorade Cup vond vanavond plaats in Arnhem. In de regioderby in het Gelredome ging Vitesse na strafschoppen (4-2) onderuit tegen AGOVV.

Na de reguliere speeltijd was de stand nog 3-3. Dit tot grote opluchting van Vitesse dat terugkwam van en 3-1 achterstand. Doelpuntemakers aande zijde van AGOVV, dat al na drie minuten tegen een achterstand aankeek, waren Ruud ter Heide en Gonzalo Garcia-Garcia. Voor Vitesse scoorden Knopper (2x) en Theo Janssen. Grote man in de penaltyreeks was Raymond van der Gouw. De AGOVV-keeper stopte inzetten van Swerts en Knopper en bracht daarmee de Gouden Gids Divisionist een ronde verder.

Ook FC Groningen plaatste zich voor de derde ronde. De noorderlingen versloegen Sparta in eigen huis met 2-1. In de 12e minuut zette Yuri Cornelisse de thuisploeg op het goede spoor. Matthias Florén besliste het duel vlak na rust met een van richting veranderd schot. Vlak voor tijd deed Yuri Rose nog iets terug. De tegentreffer kwam echter te laat om de ploeg van trainer Ron Jans nog in verlegenheid te brengen.

NAC Breda bekerde eenvoudig verder. Het was in het Oosterenkstadion veel te sterk voor FC Zwolle 2-4. Johan Vonlanthen, Pierre van Hooijdonk en Arne Slot hadden de Bredase formatie van Ton Lokhoff binnen het half uur al een marge van drie goals bezorgd. Vlak na rust ging het duel helemaal op slot toen Slot zijn tweede goal tegen zijn oude ploeg maakte. Na die treffer maakte de Eredivisionist het zich onnodig moeilijk. Het lie de teugels vieren en zag Ivar van Dinteren profiteren, 1-4. Daarna kreeg Kerstens rood, waardoor NAC met tien man kwam te staan en FC Zwolle alle schroom van zich af gooide. Verder dan de 2-4 van Tjeerd Korf kwam de Overijsselse club echter niet meer.