woensdag, 14. december 2005 - 11:47

Agressieve kickboxer wil met zangcarriére leven beteren

Zwolle

Hij wil zijn energie in het zingen steken want het slaan en schoppen is een twintigjarige Zwollenaar J.T. meer dan zat. Die bekentenis deed hij bij de rechtbank tijdens de behandeling van een ingewikkelde mishandeling.

De matpartij vond plaats tijdens het carnaval. Het slachtoffer zou door meerdere jongens zo zijn toegetakeld dat hij er diverse kneuzingen en blauwe plekken aan overhield. Met een gebroken enkel en in bewusteloze toestand werd de jongeman nog diezelfde nacht in het ziekenhuis geopereerd. Volgens ooggetuigen is er inderdaad behoorlijk op de man ingeslagen en geschopt.

Hoewel er dus sprake is van meerdere daders werd alleen T. door de politie opgepakt. Tijdens de rechtzitting gaf T. een andere verklaring dan de getuigen. Hij zou slechts, om in zijn vakjargon te blijven, een low-kick hebben gegeven. Een verdere afranseling van het slachtoffer kon door portiers worden voorkomen. T, die al vaker voor geweldsdelicten is veroordeeld, betuigde spijt en wil het in de toekomst over een geheel andere boeg gooien. Het vinden van een geschikte artiestennaam mag in zijn geval geen enkel probleem zijn. De zingende gig-bokser.

tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):