maandag, 28. november 2005 - 10:07

Ahold schikt boekhoudfraude

Zaandam

Ahold heeft een schikking getroffen met zijn schuldeisers na het boekhoudschandaal in 2003. Wereldwijd zal de Zaanse onderneming ruim 1 miljard dollar (€945 miljoen euro) vergoeden aan de gedupeerde effectenbezitters. Daarnaast heeft de onderneming ook een schikking van €2,5 miljoen euro getroffen met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), laat Ahold maandag weten.

Peter Wakkie, lid van de Raad van Bestuur van Ahold laat in een reactie weten ‘verheugd te zijn met deze schikkingen, die betrekking hebben op alle daarvoor in aanmerking komende aandelen op basis van gelijkwaardigheid. Wij hebben gepoogd voor een eerlijke betaling te zorgen zonder het voortbestaan van de onderneming of haar ondernemingsstrategie voor de komende jaren in gevaar te brengen.’

Het boekhoudschandaal kwam in 2003 aan het licht toen bleek dat de resultaten van (Zuid-) Amerikaanse dochterondernemingen veel rooskleuriger in de boeken stonden vermeld dan dat ze in werkelijkheid waren. Het schandaal kostte de kop van toenmalig bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven en financieel directeur Michiel Meurs van het supermarktconcern.
Categorie:
Tag(s):