zaterdag, 18. juni 2005 - 11:23

Ahoy zweeft éven boven het Rotterdamse

Rotterdam

Zaterdag 11 juni gaf Tori Amos een eenmalig concert in ons land. In het bijna uitverkochte Ahoy promootte zij haar nieuwe album The Beekeeper. De hele Arena van Ahoy was volgezet met stoeltjes. Het moest een intiem concert worden. Een pittige opgave want Ahoy is nou niet bepaald knus te noemen. Geen band, alleen Tori achter de piano. Vanaf het moment dat Tori de eerste pianoklanken door Ahoy liet gaan leek iedereen betoverd te raken. Tori - in haar witte jurk en van een afstand net een Engel - nam iedereen met zich mee naar hogere sferen.

Tori bracht de nummers perfect, achter elkaar, geen poespas en ze zocht bijna geen contact met het publiek. Ondanks dat je gewoon voelde dat er niks spectaculairs zou gebeuren op dat podium bleef je met je ogen gericht op dat kleine vrouwtje met rode haren dat daar zo ongelofelijk, bijna niet voor te stellen, goed zat te spelen. En dan moeten de oortjes ook nog vast stellen dat ze gewoon met elk nummer sterker wordt…. Het was bijna niet te bevatten. Naast haar eigen nummers speelde ze ook nog wat covers. Fans konden al geruime tijd vóór het concert nummers aanvragen via Internet voor de Tori’s Pianobar. Uiteindelijk bracht ze Personal Jesus (Depeche Mode) en A Case of You (Joni Mitchell) op een prachtige wijze ten gehore. En zo zei Tori: “ Jullie moeten niet denken dat ik dit speel omdat ik moet, omdat ik nu in Nederland ben, het is gewoon geen troep! Ik ben een bitch weet je..� .

Bitch of niet, spelen en zingen kan ze, dat mag duidelijk zijn. Twee uur lang leek het publiek in Ahoy boven Rotterdam te zweven. Als dat niet intiem is dan weet ik het niet meer! © BON /tekst en foto’s: Anika Peper
Categorie:
Tag(s):