zondag, 17. april 2005 - 14:37

Ajax beslist thriller in blessuretijd

Ajax is als winnaar uit de strijd gekomen in de wedstrijd tegen Feyenoord. Nadat de eerste helft doelpuntloos was, werden in de tweede helft vijf doelpunten gemaakt. Uiteindelijk scoorde Maduro het winnende doelpunt, in de 92e minuut.
<BR>
<BR>De wedstrijd startte een kwartier later dan gepland. De burgemeester van Rotterdam had opdracht gegeven om twee treinstellen inclusief supporters terug te sturen naar Amsterdam. Maar omdat één treinstel niet meer bruikbaar was, moesten deze ‘supporters’ met bussen worden vervoerd. Al met al waren in de Kuip lege vakken te vinden en dit was niet bevorderlijk voor de sfeer.

De twee teams begonnen afwachtend. Ajax had iets meer overwicht en vooral op het middenveld was Ajax de baas. In de eerste tien minuten was Sneijder de gevaarlijke man bij Ajax. Zijn vrije trap bracht wat paniek mee bij de defensie van Feyenoord en even laten ging een inzet van hem maar net naast.

Na tien minuten moest ook al bij Feyenoord gewisseld worden. Ghaly en Basto botste ongelukkig tegen elkaar en Ghaly werd vervangen door Pardo. Basto kwam na behandeld te zijn met een grote tulband om zijn hoofd terug.

Ajax krijgt meer kleine kansjes, waaronder een schot van Maduro en van De Jong. Babos stond op de goede plek. Voor rust is er nog één goede kans voor Feyenoord. Kalou schiet rakelings langs.

De tweede helft was totaal anders dan de eerste. Al na drie minuten komt Feyenoord op voorsprong. Goor geeft een pass op maat op Kalou, die op zijn beurt Escude afhoudt en in de linkerbovenhoek schiet. Voor Kalou alweer zijn 19e treffer van het seizoen.

Feyenoord speelt na de voorsprong wat vrijer en loert op de counter. Kuijt krijgt de bal aangespeeld en wordt teruggefloten vanwege een discutabele buitenspel-situatie.

Na een kwartier spelen in de tweede helft komt Ajax op gelijke hoogte. Nigel de Jong krijgt de bal aangespeeld van Maduro en stift over doelman Babos heen: 1-1.

Het spelniveau lijkt weer terug te zakken zoals in de eerste helft, totdat Dirk Kuijt in de 80e minuut weet te scoren. Maduro glijdt uit en Kuijt schiet zonder te denken diagonaal in. De ploeg uit Rotterdam staat weer op voorsprong.

Feyenoord probeert de wedstrijd uit te spelen, maar Ajax heeft het overwicht en komt de laatste tien minuten sterk opzetten. Dit resulteert in een score van Grygera. Een vrije trap gaat over iedereen heen en de Ajacied kopt in de verre bovenhoek in.

De wedstrijd lijkt op een gelijkspel af te stevenen. Maar opeens is daar de counter van Ajax. De Amsterdammers schakelen razend snel om van verdediging naar aanval. Anastasiou gooit de bal hoog voor naar Boukhari. De bal komt via Babel bij Maduro die feilloos in de rechterbovenhoek schiet: 3-2 voor Ajax.

Ajax laat een gefrustreerd Feyenoord achter in De Kuip. De ploeg neemt drie punten mee naar Amsterdam en neemt nu de tweede plek over van AZ. AZ moet later op deze middag tegen NAC Breda en heeft daarnaast ook nog een wedstrijd tegoed.